3. mai 2013

Hiss Golden Messenger


Min siste oppdagelse er Hiss Golden Messenger som har gitt ut 4 plater siden 2008. Dei er alle tilgjengelig på spotify med unntak av den siste "Haw" som kom ut i vår. "Haw" er den foreløpig beste Hiss Golden Messenger-plata, men dei andre heldt også høg standard. 

Musikken er ein blanding av folk, country, soul og litt psykedelia. Hovedfokuset er låtane og vokalen til MC Taylor som og tar seg av låtskrivingen..Det andre medlemet er Scott Hirsch som speler masse instrument og tar seg av innspelingane. I tillegg frå dei hjelp av andre artister som William Tyler frå Lambchop som og har gitt ut eit par flotte soloplater. 
"Country Hai East Cotton" er debuten og det er ein samling låter som viser litt av potensialet til Hiss Golden Messenger, men er egentlig ein litt uferdig versjon av bandet. Etter det kom "Bad Debt" som er ei solo akustisk plate og som virkelig sett fokus på låtane og stemma til MC Taylor. Ei nydelig dempa plate. 


"Poor Moon" er på mange måter den første virkelige plata til Hiss Golden Messenger og er ei nydelig plate med høgdepunkt som "Jesus Shot Me in My Head". Her kjem alle dei ulike fasettane til Hiss Golden Messenger fram. "Haw" er meir av det same berre enda betre og enda meir intrikat og velprodusert. 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar